Tips&Tricks
5 retete de cocktailuri... pentru dieta Stii sa iti alegi un vin spumant? ZAREA 5 stele Cum se fac vinurile spumante? Metoda Traditionala

Metoda Traditionala de fermentare a vinului

Metoda traditionala de fermentare in sticla ZAREA

Traditie din 1912

Numai 20% din productia mondiala de vin spumant se obtine prin aceasta tehnologie excepţionala, iar în Romania doar 4 sticle dintr-o suta sunt astfel realizate. Compania ZAREA a mostenit Metoda de Fermentare în Sticla inca din 1912 de la Mott & Fils, cel mai faimos producator de vin spumant din perioada interbelica. Vei afla mai jos cat de minutioasa este aceasta rara tehnologie ce-ti poate oferi, dupa mai mult de un an de munca, cel mai bun vin spumant!Crama de fermentare in sticla ZAREA

Fermentarea secundara

Selectam cu deosebita atentie vinul perfect pentru cea de-a doua fermentare. Vinului ii sunt adaugate drojdiile, apoi este imbuteliat si depozitat în pivnitele noastre ce datează de la inceputul secolului XX, pentru a fermenta sub stricta monitorizare. Introducerea drojdiei proaspete si a unei surse de hrana (zaharul) declanseaza procesul de fermentare in sticle. Sticlele sunt lasate sa se odihneasca orizontal timp de 10-15 luni (depinzand de sortiment) intr-un mediu specific cu atmosfera, temperatura şi umiditate controlate.

Remuiajul

Procesul de fermentatie are ca rezultat perlajul ce da efervescenta tipica a vinului spumant. Insa, ca rezultat al procesului de fermentare obtinem si impuritati care dau aspect neplacut, opacitate produsului final. Asftel ca, depozitul rezidual format pe burta sticlei va trebui indepartat cu rabdare si pricepere din lichidul nobil, pentru a nu-i afecta proprietatile. Procesul de mutare a sedimentului de impuritati de pe burta sticlei catre dop se numeste remuiaj. Sticlele, o data terminat procesul de fermentare, sunt luate din rasteluri si asezare inclinat pe suporturi special concepute astfel ca, pentru urmatoarele 30 zile, fiecare dintre acestea sa fie agitata si rotita o optime de cerc. In acest fel impuritatile se aduna intr-un depozit compact in dopul sticlei.

Degorjarea

Procesul de îndepartare din lichid a impuritatilor stranse in dop in urma remuiajului se numeste degorjare. ZAREA foloseste cea mai moderna metoda, inghetarea sedimentelor de impuritati pentru a asigura eliminarea completa si in conditii de siguranta a acestora.

Definitivarea gustului si aspectului

Vinul spumant rezultat, care nu conţine zahăr, este completat cu o "licoare de dozaj", cu ajutorul careia se stabileste tipul de vin spumant si care ofera tusa finala produsului finit. Apoi, produsul este dopuit, sigilat cu cosuletul de sarma, etichetat, pentru a ajunge in cele din urma in paharul consumatorului la ocazii speciale.

ZAREA 100 si ZAREA Diamond Collection sunt realizate prin Metoda Traditionala, numita si Metoda Champenoise.

 

 

 

Bursa de valori bucuresti: : :
Informatii investitori

Convocator AGOEA 30-31 octombrie 2017 și Raport - anul financiar 2016-2017.

Informatii investitori
NE PRETUIM CLIENTII

ICERTIAS ZAREA 2017

Studiu realizat de organizatia elvețiană ICERTIAS in România, pentru masurarea nivelului de incredere, perceptiei si parerii consumatorilor romani despre compania ZAREA.

BEST BUY AWARDS ZAREA 2017-2018

Consumatorii români consideră că ZAREA oferă cel mai bun raport calitate / preț de pe piața românească pe segmentul vinuri spumante – conform studiului de piață Best Buy Award, efectuat de organizația elvețiană ICERTIAS în România.

ZAREA 5 Stele - Momentul tau de relaxare

In prag de sarbatori, merita sa ai pe masa ZAREA 5 Stele, o licoare cu adevarat speciala

Afla mai multe
Ghid practic - cum iti alegi un vin spumant

Alege intelept un vin spumant pe gustul tau, doar tinand cont de cateva criterii. Afla si despre gama ZAREA de vinuri spumante, probabil cea mai completa gama de spumante din Romania!

Afla mai multe
Copyright © 2017 zarea.ro

Web Design Bucuresti