Tips&Tricks
5 retete de cocktailuri... pentru dieta Stii sa iti alegi un vin spumant? ZAREA 5 stele Cum se fac vinurile spumante? Metoda Traditionala

Stii sa iti alegi un vin spumant?

Vinul spumant, acea licoare menita sa acompanieze evenimentele importante din viata, nu poate fi tratat simplist, ci cu respect si responsabilitate. Cum iti alegi insa vinul spumant cu care sa te delectezi intr-o seara cu prietenii, sa sarbatoresti venirea Anului Nou, un moment special in viata ta, o aniversare sau o reusita?

Criterii de alegere a vinului spumant in functie de culoarea vinului

Incepe prin a alege culoarea vinului spumant.

Deja iti imaginezi paharul plin cu licoarea aurie, insa sa nu uitam ca poti regasi in rafturile magazinelor vinuri spumante consacrate in culori incepand de la note galbui, rose pal pana la rosu intens. ZAREA Crystal Collection este gama in care vei gasi intreaga paleta de culori, de la clasicul alb la inflacaratul vin spumant rosu. De asemenea, in gama Dorato se poate gasi un vin perlant rosu demidulce.

 

Alege gustul. 

Ca si în cazul vinurilor linistite, vinurile spumante vin cu grade de dulceata diferite. Principalele clasificari pe care le vei vedea pe o sticla de vin spumant, de la cel mai sec la cel mai dulce, de la cel mai sofisticat la cel mai jovial, sunt: brut natur, brut, extra-sec, sec, demisec si dulce.

Brut Natur este vinul spumant caruia nu i se adauga in licoarea de expeditie niciun gram de zahar dupa a doua fermentare, iar cel dulce are cel mai mare continut de zahar. ZAREA este prima companie ce a lansat in Romania un Brut Natur, ZAREA 100, un vin spumant exceptional ce reuneste experienta a 100 de ani in producerea de vinuri spumant, vin care este recomandat pentru un eveniment de mare clasa. Daca preferi totusi vinurile dulci, poti incerca ZAREA Crystal Collection Muscat Dulce pe care apoi il poti servi si la desert.

Alege in functie de buget.

Tine cont de faptul ca anumiti factori influenteaza pretul, principalul fiind metoda de productie.

Metoda Traditionala de fermentare in sticla este cea mai scumpa, fiind si metoda prin care se obtin sampaniile.

Vinul traieste o poveste complexa intr-o sticla timp de un an sau mai mult inainte de a ajunge in raftul magazinelor, timp in care este ingrijit cu dragoste pana atinge perfectiunea. ZAREA 100 si ZAREA Diamond Collection sunt realizate prin aceasta tehnologie superioara. Atentie, nu toate vinurile spumante scumpe sunt realizate prin metoda traditionala, deseori veti plati mai mult pentru brand.

Insa daca doresti sa iti delectezi invitatii cu licoarea superioara cu perlare fina, trebuie doar sa identifici pe eticheta specificatiile Metoda Traditionala. Numai 20% din productia mondiala de spumante este obtinuta prin tehnologia de fermentare in sticla si in Romania doar 7 sticle din 100 sunt produse aceasta metoda.

A doua modalitate este cea conventionala, de fermentare in tanc dupa metoda Charmat. Gama de spumante astfel fermentata este vasta, ZAREA Crystal Collection si Athenee Palace fiind in topul preferintelor.
Vinurile spumoase sau perlante sunt o alternativa la vinurile spumante, in situatia unui buget limitat. Diferenta este in faptul ca vinurile spumoase nu trec prin a doua fermentare, ci sunt impregnate cu dioxid de carbon, au un perlaj mai agresiv si le lipseste gustul de electroliza tipic vinului spumant. Dorato este cel mai vandut brand de vinuri spumoase, in gama lui gasindu-se si cocktailuri efervescente cu gusturi de fructe, care pot fi o idee foarte buna pentru tinerele domnisoare.

Acum ai decis ce vin spumant vei servi la trecerea dintre ani.

Noroc si La multi ani!

5 retete de cocktailuri... pentru dieta

Daca stii cam cate calorii sunt in bautura ta preferata,
dieta e mai simplu de urmat.Iti oferim 5 retete simple de cocktailuri cu calorii mai putine, pe care le poti consuma la dieta.
Stii sa iti alegi un vin spumant?

Stii sa iti alegi un vin spumant?

Vinul spumant, acea licoare menita sa acompanieze evenimentele importante din viata, nu poate fi tratat superficial, ci cu respect si responsabilitate.
ZAREA 5 Stele

ZAREA 5 stele

Am pasit prin istorie, am cules invataturi valoroase despre arta producerii bauturilor delicate si am obtinut astfel ZAREA 5 Stele: o licoare fina intr-o sticla eleganta plata cu un design indraznet, original.
Cum se fac vinurile spumante? Metoda Traditionala si Metoda Charmat

Cum se fac vinurile spumante?

De-a lungul timpului tehnologia vinului spumant s-a dezvoltat, astfel ca azi se produce prin doua metode: Metoda Traditionala de Fermentare in Sticla si Metoda Charmat, fermentarea in tanc.
Metoda Traditionala de fermentare a vinului

Metoda Traditionala

Compania ZAREA a mostenit Metoda Traditionala de Fermentare in Sticla inca din 1912 de la Mott & Fils, cel mai faimos producator de vin spumant din perioada interbelica. Afla mai jos cat de minutioasa este aceasta rara tehnologie!
Bursa de valori bucuresti: : :
NE PRETUIM CLIENTII

ICERTIAS ZAREA 2017

Studiu realizat de organizatia elvețiană ICERTIAS in România, pentru masurarea nivelului de incredere, perceptiei si parerii consumatorilor romani despre compania ZAREA.

BEST BUY AWARDS ZAREA 2017-2018

Consumatorii români consideră că ZAREA oferă cel mai bun raport calitate / preț de pe piața românească pe segmentul vinuri spumante – conform studiului de piață Best Buy Award, efectuat de organizația elvețiană ICERTIAS în România.

ZAREA 5 Stele - Momentul tau de relaxare

In prag de sarbatori, merita sa ai pe masa ZAREA 5 Stele, o licoare cu adevarat speciala

Afla mai multe
Ghid practic - cum iti alegi un vin spumant

Alege intelept un vin spumant pe gustul tau, doar tinand cont de cateva criterii. Afla si despre gama ZAREA de vinuri spumante, probabil cea mai completa gama de spumante din Romania!

Afla mai multe
Copyright © 2017 zarea.ro

Web Design Bucuresti